Hvad kan du tjene på en renovering?

Et nyt køkken, nye gulve eller et nyt badeværelse. Det er overvejelser som mange går og leger med, men kan det svare sig?

Du vil i denne blog blive klogere på, hvordan man regner på en renovering, enten som ejer af en lejlighed eller som nuværende/fremtidig udlejer.

hvorfor renovere i min lejlighed?

Størstedelen af renoveringer kommer af personlig årsag. Det kan være du har et gammelt badeværelse, et gammelt køkken eller andet, som du godt kunne tænke dig at skifte ud. Det er meget normalt, da vi som danskere generelt får en større standard. Men renoveringer kan også laves, som en investering. Det er jo win/win.

I vores ejendomsselskab renoverer vi typisk de lejligheder, som har brug for en ekstra kærlig hånd. Det gør både lejligheden mere attraktiv for lejere, men øger såvel værdien af bygningen. Det kan derfor sagtens svare sig, at lave en renovering, også selvom du ikke udlejer.

Sidder du og leger med tanken om at udleje din bolig, kan du blive meget klogere HER.

hvad er din renovering værd?

Før du foretager dig en renovering, bør du læse nedenstående.

Vigtigst er, at du finder ud af, hvor meget du kan leje lejligheden for, efter du er færdig med din renovering. Hvis du ikke er udlejer eller er ny i gamet, kan du få en god forståelse for, hvor meget du kan tage i husleje på boligportal.dk. Her kan du sammenligne din bolig, med andet der er til leje i dit område.

Hvis du spiller dine kort smart, kan du sagtens få værdi ud af dine renoveringsprojekter. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor meget din renovering kommer til at koste. Du har måske fundet et køkken fra IKEA, som du synes kunne passe perfekt ind i din bolig. Du har besluttet, at du selv vælger, at rykke det gamle køkken ned. Køkkenet koster 17.000kr, levering 1.000kr og tømrerne som opsætter køkken bruger 5 timer a’ 400kr. Det giver i alt 20.000kr.

Herefter finder du afkastkravet i dit område. Nedenfor har jeg forsøgt at give et fint overblik over de største byer i Danmark (afkastkravet falder og stiger jævnligt, så tag ikke nedenstående billede som et facit).

 

Med den information du nu har, kan du begynde at regne på, hvor meget din renovering må koste, hvis det økonomisk skal give mening. Først tager du den forventet stigning i huslejen og ganger med 12, for at finde den årlige huslejestigning. Herefter divider du din forventet huslejestigning med afkastkravet i dit område. Når du har regnet dette ud, vil du få værdistigningen efter renoveringen, altså, hvor meget mere din bolig kan sælges for efter renovering. Til sidst trækker du omkostningerne fra, som du har brugt på din renovering inkl. alt.

 

Hvis vi tager vores eksempel med køkkenet for 20.000kr, og en forventet huslejestigning på 200kr, vil det altså give en merværdi til boligen på 64.000kr hvis du er fra Århus, hvor afkastkravet er ~3,75%.

Vi har opsat et spreadsheet, som kan hjælpe dig med at regne på din renovering, uanset hvilken renovering du har i tankerne, den kan du finde HER.

Håber at denne blog kan være behjælpelig til dig, som står og overvejer et renoveringsprojekt.

VLOG: VORES FØRSTE OPGANG OG RENOVERING AF LEJLIGHED

SÅDAN LAVEDE VI 408.000 KR. PÅ VORES FØRSTE 3 LEJLIGHEDER

HVOR PASSIVT ER EJENDOMSINVESTERING?

VED TAVLEN: HVAD MÅ DIN RENOVERING KOSTE? | BLIV KLOG PÅ EJENDOMSINVESTERING!

FÆRDIGRENOVERET LEJLIGHED

Hvis du vil blive klogere på boligudlejning, eller generelt synes det er spændende, så kan du følge os på YouTube eller Instagram via vores links herunder.

“Real estate investing, even on a very small scale, remains a tried and true means of building an individual's cash flow and wealth.”

Robert Kiyosaki